Description
Sziasztok!
Ezt a menüpontot azért hoztuk létre, mert egyre többen kerestek minket multiplex allergiával.
Mit jelent a multiplex allergia? Gyakorlatilag a szervezet a normál alapanyagokra – mint pédául kókusz, tej, szója, citrusfélék (igazából bármi) – úgy reagál, mintha betolakodó lenne.
Sok esetben az IGE tesztek is pozitívnak bizonyulnak az esetükben, ami elég nagy gond, mert ekcémától kezdve az anafilaxiás sokkig bármi előfordulhat náluk.
Ezért nagyon fontos, hogy akinek ezt a kórképet diagnosztizálták, azoknak gyakran csak élethosszig tartó diétával lehet kordában tartani a tüneteket.
Mi ezért döntöttünk úgy, hogy ha már eleve a 14 allergén egyikét sem használjuk, fejlesztünk a keresztallergénekre is😊.
Leszögezem semmi nincs kőbe vésve, mert ahányan vagyunk annyiféle anyagra lehetünk érzékenyek.
Leggyakrabban food teszt alapján készítjük a tortákat. A tapasztalt azt mutatja, hogy a multiplex allergiások nagy része a lenti alapanyagokat szépen tolerálja. Ha mégsem, egyedi megbeszélés alapján átbeszéljük mit tudunk kihozni az alapanyagokból.
………………………………………………………………………………………………………………….
Figyelem, ha nem vagy érzékeny a normál torták menüpontban lévő alapanyagokra, akkor érdemes ott válogatnod. A multiplex torták speciális összetevőkből készülnek, így az ízvilágban lehet eltérés. 🙂
Csokoládé szerelmesei figyelem! 😀
Ezt a tortát volt a legnehezebb mentesíteni, mert az eredeti receptben a krém a tojástól és tejszíntől áll össze, nem beszélve a csokoládéról (aminek nagyrésze a boltokban nem mentes az allergénektől).
Viszont előny, hogy nemrégiben termékfejlesztettem csokoládé jellegű készítményekre is, így a képen látható 3 csokoládé valóban igazi csokoládéból készül.
A piskótája nagyon puha brownie piskóta, az alsó réteg étcsokoládés mousse a középső rétegben inkább a kakaóvaj dominál, ami a színén is lászik. A fehér rétegben a fehércsokoládé kellemes íze dereng, kakaóvaj és Vegán tejszín házasságából született. (Ahogy kinyitom a hűtőt árad belőle a kakaóvaj illat). A legfelső rész egy trüffel krém, szép zárás egy igazán csokoládés tortának. 🙂
Összetevők: Fehér rizsliszt, cukor, víz, 20-22% holland kakaó, perui nyers kakaóvaj, vegán hab teljes mértékben hidrogénezett pálamamagolaj (15%), dextróz, glükózszirup, emulgeálószer: poliszorbát 60, zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak poliglicerin észeterei, keményítő, stabilizálószer: hidroxipropil-metil-cellulóz, karboximetil-cellulóz, só, aroma, sütőpor:Térfogatnövelő szerek (difoszfátok (E 450), nátrium-karbonátok (E 500)), kukorica Keményítő, Ráma vaj:70% növényi olajok és zsírok (pálma, repce, napraforgó, változó arányban), víz, emulgeálószerek (napraforgó lecitin, zsírsavak mono- és digliceridjei), só 0,2%, természetes aroma, tejsav (nincs köze a tejhez), vitaminok (A, D). Sertés zselatin
Igény esetén rizslisztet tudjuk cserélni : köles lisztre, mimen ciroklisztre, földimandulára, barna rizslisztre 2000ft felárért.
Zselatinnal (ez nem vegán) vagy agar-agarral kérhető, rendelés leadásakor jelezzétek kérlek. Ha ez elmarad, akkor zselatin használunk, mivel sajnos nagyon sokan érzékenyek az agar-agarra, de a Vegán vásárlóinkat is szeretnénk kiszolgáni.
Átlagos tápérték 100g-ban:
Kalória: 363 kcal; Fehérje: 3,4 g; Szénhidrát:38 ; Zsír: 21 g; Nátrium: 0,0 g; Élelmi rost: 0,7 g
Cukormentesen is kérhető +2000 Ft felárért /11 szeletes alapméret esetén/ Eritrit-Stevia vagy rizsszirup vagy méz.
Cukormentes Átlagos tápérték 100g-ban:
Kalória: 301 kcal; Fehérje: 3,4 g; Szénhidrát:15 ; Zsír: 21 g; Nátrium: 0,0 g; Élelmi rost: 0,7 g
Rendelés leadás legalább 1 héttel hamarabb.
Feliratokat, vallási jelképeket, kifejezetten ünnepekhez kapcsolódó díszítésű tortákat nem vállalok és ez a fényképes tortákra is igaz. Születésnapi gyertyákat és kiegészítőket nem forgalmazok.
Cöliákiások és vegánok számára is 100% biztonsággal fogyasztható termék.
Reviews
There are no reviews yet.